• Mihaela Călin

Cine cu cine rămâne în Friends From College


Eu și soțul meu nu avem chiar aceleași gusturi în materie de filme. Adică el se cam uită la tot ce mă uit și eu, dar eu nu gust genul SF, de exemplu, așa cum o face el. Și nu ne plac mereu aceleași comedii. Și știm amândoi asta. De aceea nu mică mi-a fost mirarea când îmi zice Daniel: ”Mă tot uit la un serial pe Netflix, dar mă opresc. Trebuie să îl vezi și tu. Te aștept și ne uităm împreună. Se numește Friends from College.”


Filmul nu e complicat și nici nu e din categoria ”greu”. E o comedie ușoară, dar la mine testul este să râd măcar o dată la fiecare episod. Dacă se întâmplă asta, înseamnă că este o comedie și din punctul meu de vedere. (adevărul e că râd și plâng greu la filme! :P) Ei, cu acest film am rezolvat problema. E o comedie chiar reușită!

Schepsistul cu care a cucerit familia Sava din comuna Corbeanca, județul Ilfov, RO, este... intriga! Intriga este simplă, dar naște dileme complexe.


Povestea e așa:

O gașcă de prieteni din facultate, absolvenți de Harvard, păstrează această prietenie mai bine de 10 ani. Sub diferite forme. Ethan și Lisa se căsătoresc, Sam și Marrianne rămân BFF și colaborează și profesional, Max și Nick țin legătura cu gașca ocazional. E simplu, nu? Problema este că țin legătura, foarte strâns, și Ethan cu Sam. Cam o dată la câteva luni practic, prin diferite hoteluri. Nu, povestea asta nu e simplă! E funny. Dar nu e simplă! Ăștia își înșelau soții de atâția ani încât nici nu își mai dădeau seama dacă ei chiar înșală pe cineva sau așa e viața, în general. Ajunseseră la o relație extraconjugală atâââât de consumată, încât erau practic celălalt soț/ cealaltă soție.


Această parte a intrigii complică mult povestea. Și pentru personaje, și pentru privitori. S-a nimerit să mă uit la film într-un weekend în care am stat mai mult prin casă pentru că trăsesem paiul scurt la curățenie zilele acelea. Numai cu asta mi-am frământat gândul cât am frecat chiuvetele și aragazul prin casă: cine cu cine trebuie să rămână, plecând de la premisa că ”dragostea învinge”.


N-am ajuns la niciun rezultat clar, cumva îi înțeleg pe toți și nu mai știu cu cine țin. Așa că vă provoc. Uitați-vă la serial și dați-vă cu părerea. Mai ales că văd că sezonul 2 a apărut în 2019 și de atunci nu a mai mișcat nimic, deci poate nici nu o să mai fie o continuare. Cum finalul e deschis deocamdată, fiecare privitor practic are dreptate.


619 views1 comment

Recent Posts

See All