• Mihaela Călin

Lungul drum spre casă

Vara aceasta am ajuns la mare doar de două ori. Din cauza pandemiei, a aglomerației, dar și pentru că am avut mereu câte ceva de făcut, nu ne-am pus pe drumuri cu copil de doi ani după noi.

Am mers doar în vacanța de vara, la Olimp, o săptămână și ne-am luat inima în dinți să plecăm weekendul care a trecut ca să ne bucurăm de o duminică plină de soare pe plajă. Spun că ne-am luat inima în dinți pentru că mă așteptam să fie aglomerație, să profite oamenii de un septembrie frumos la malul mării, și, din nou, temerea mea este legată de pandemia de COVID-19. Nu a fost deloc așa, am avut parte de o zi superbă la Constanța.

Am mâncat bine, ne-am plimbat și ne-am bălăcit cât am putut în apa neașteptat de caldă.


De întors, ne-am gândit să plecăm pe la ora 18. Să nu mergem foarte mult pe întuneric, dar să și apucăm să ne bucurăm de soare cât de mult pe plajă. Ne-am făcut un calcul: și dacă ajungem la ora 21 este bine pentru copil, suntem în grafic.


Nu am reușit să plecăm chiar la 18, i-am mai dat ceva să mănânce înainte să ne punem pe drum și bine am făcut! Pe la 18:30 eram însă porniți. :)
Acum mă întrebați la cât am ajuns la Corbeanca: la ora 21:55! De două ori am mers la mare anul acesta, de două ori am intrat de pe autostradă pe la Lehliu la întoarcere pentru că erau blocaje. Sunt lucrări în zona Fundulea pe sensul Constanța-București și se circula pe o singură bandă pe sens. O oră ne arăta GPS-ul că avem de stat doar acolo. Și în iulie când ne-am întors de la mare, tot pe la Fundulea ne-am întors. Atunci ne blocau lucrările de pe centura Bucureștiului.


Ori suntem noi foarte ghinioniști, ori chiar asta este regula: știi când pleci, dar nu știi când te întorci. Mă gândeam să repetăm experiența și în octombrie în weekendurile însorite, chiar dacă nu vom mai putea intra în apă deloc. Dar cred că mai degrabă pornim spre Brașov. Pe Valea Prahovei cum mai stăm cu calvarul din trafic?413 views0 comments

Recent Posts

See All