• Mihaela Călin

Obrazul subțire cu peeling chimic se ține

Updated: Feb 4, 2021
De mute ori m-am învârtit în jurul ideii de peeling chimic pentru că tot citeam despre minunile acestei proceduri. Despre cum se regenerează complet pielea și ce efecte minunate sunt pe termen lung. Sincer, nu am îndrăznit să fac asta pentru că procedura în sine nu îmi place (se folosește o soluție acidă) și pentru că recuperarea poate să dureze și câteva săptămâni. Dar mai nou am înțeles că asta se întâmplă doar în cazul unui peeling chimic mai profund și că nu am nevoie de așa ceva. Așa că am prins curaj.


Doctorița sufletului meu, dr Ina Șoșoacă de la Cronos Beauty, mi-a explicat ce și cum o să se întâmplă. Și s-a dovedit că a durat mai mult discuția (pentru că așa suntem noi :)), decât procedura în sine. Practic aplicarea substanței durează vreo două minute și nu implică nicio anesteziere prealabilă. Atentie, asta este valabil pentru un peeling superficial, care practic își înnoiește straturile superficiale ale pielii.

Am primit și câteva avertismente de luat în seamă după procedură. De exemplu pielea se va înroși, ceea ce mie mi s-a întâmplat doar în seara în care am făcut procedura, timp de câteva ore. De asemenea, a fost destul de stânjenitoare partea cu descuamarea pielii la câteva zile după procedură, dar în același timp asta m-a și bucurat pentru că mi-a demonstrat că substanțele au lucrat. Cam după 5-6 zile de la aplicarea peeling-ului chimic eu am văzut și rezultatele: o piele nouă, mai subțire, mai albă și mult mai fină. O bucurie de fund de bebeluș, așa erau obrajii mei. :)


Motivul pentru care eu am căutat această procedură este pentru că voiam o depigmentare a pielii. De mică sunt pistruiată și așa voi fi mereu, dar din când în când mai fac câte o procedură cosmetică prin care să mai reduc pigmentările. Și, foarte important, folosesc mereu, fie iarnă, fie vară, o cremă cu protecție solară 50 atunci când ies din casă. Am acest obicei de câțiva ani și efectele se văd deja. Pielea mea e mai fermă și mai albă ca niciodată!

Asta mi-a pus Ina în vedere de altfel și după peeling: obligatoriu protecție solară! Altfel nici nu se obține rezultatul dorit și mai pot apărea și complicații.


Cu ocazia aceasta am aflat că peelingul chimic are beneficii foarte importante în întreținerea pielii, dar vă poate scăpa și de probleme mai dificile, aparent fără rezolvarea. De exemplu, estomparea cicatricilor acneice, o problemă delicată și complicată. Vă las aici un link ca să citiți mai multe despre această procedură și beneficiile ei.


https://cronosmed.ro/peelingul-chimic-ce-presupune-si-cand-e-recomandat/

236 views1 comment

Recent Posts

See All